Hoe ‘t werkt

Het verven van keramiek is erg eenvoudig.

Hoe_t_werk
Hier
is een korte introductie-video die in 1 minuut uitlegt hoe ‘t werkt.

De tekst hieronder beschrijft het proces in meer detail.

Je kunt uit tientallen verschillende soorten onbeschilderd keramiek (bisque genoemd) kiezen. Van een klein beeldje tot een enorme vaas, van eenvoudig tot complex. Je kunt een enkel item kiezen, of voor een servies.

Krijg je het in 1 sessie niet af? Geen probleem. Je kunt gewoon een andere keer terugkomen om verder te gaan waar je gebleven was. Je half-af geschilderde item kan kostenloos in de winkel blijven tot je volgende bezoek.

bisque_better2

Hieronder staan enkele voorbeelden van het verven van keramiek.

mug_combined
Links is de witte mok te zien die reeds deels geverfd is — in het midden de geverfde mok; klaar voor glazuren en bakken in de oven — rechts het eind-product.
Hierin is ook duidelijk te zien dat de kleuren na het verven dof en mat zijn, maar na het bakken helemaal sprankelend en tot leven zijn gekomen!

bottle_combined
Links de bijna blanco vaas — in het midden de compleet geverfde vaas — rechts het eind-product.

 

Verf mengen? Dat kan, maar wij hebben standaard al 35 verschillende kleuren voor je beschikbaar. Je kunt verven met een kwast of penseel, maar we hebben ook handige kleine spuitflesjes waarmee je stipjes kunt maken, contouren kunt maken of mee kunt schrijven.

kleurenpallet

 

Er zijn vele soorten en typen ovens. Onze oven, waarin het item op 1200 graden Celsius wordt gebakken, ziet er ongeveer zo uit. Dit ¬†bakken duurt ongeveer 6 uren, daarna nog vele uren afkoelen….

oven2